top of page

Hayatınızı değiştirecek 1 kişi var o da kendiniz.





Özellikle bir seminere veya söyleşiye gerek konuşmacı olarak gerekse de izleyici olarak katıldığımda gözlemlediğim bazı sorunlar var;

Bunların en başında bütün her şeyi ailesi tarafından yapılmış, sorumlulukları kendisine tevdi edilmemiş veya edilmişse de yaptırılmamış, özellikle sosyal alanda kendini geliştirmemiş bir genç nesil sorunu var.

Şöyle ki;

18 yaşlarına gelmiş kız veya erkek öğrencilerin daha henüz bir üniversitede bölüm hedefi dahi edinmediklerini çevremizde mutlaka görürüz.

Peki ailelere ve eğitimcilere şu soruyu sormak gerekir:

"Hedefsiz bir gemi yelkenleri nereye doğru açar?"

Yani bir hedefi olmayan bir genç, neye yoğunlaşacağını, hangi alana veya kimi idol alacağını nasıl bilebilir ki!

Bana göre ortaokulda ileri derecede okuma ve orta derecede matematik öğrenildikten hemen sonra ileriye dönük “kendini tanıma ve hedef belirleme” dersleri verilmeli böyle bir eksikliği öğrenci derste gideremez ise aile tarafından mutlaka desteklenmelidir.

Aksi takdirde üniversiteye gelmiş bir öğrencinin, hangi bölümü okuduğu dahi muallak bir şekilde mezun olması kaçınılmaz olacaktır. Böylesi bir verimsizlikle yetişen bir bireyin alanında iş bulması ve hayata atılmasının zorluğundan bahsetmiyorum bile...

Bu yazıyı okuyan ve kendi hedeflerini hâlâ koyamamış genç arkadaşlara tavsiyem bir an önce kendi eğilimleri doğrultusunda bir alan ve o konu hakkında bir idol edinmeleridir. Unutmayın ki: Sizi kendinizden başka geliştirecek olan olmayacaktır! Hayatınızı değiştirebilecek bir kişi var o da zihninizdeki düşünceniz. O düşüncelerinizi etkileyebilecek ortamlarda ve kliklerle* olarak; samimi ve faydalı geçirilecek olan 1 ay bile geleceğinizi aydınlatabilir. Hayatınızı değiştirecek 1 kişi var o da sadece kendiniz! 


Saygılarım ile Semih Ceylan.



*Klik veya asıl Türkçe adıyla bölek, sosyal bilimlerde; bir grup içerisinde, gruptaki diğer kişilere göre daha düzenli ve sık şekilde çıkarları doğrultusunda birbirleriyle iletişim halinde olan gruplara verilen isimdir.


Görsel:

https://i.pinimg.com/originals/25/44/2c/25442c454f8b141dcfaebfe387f7bf6b.jpg


bottom of page